Sosyal Medya

Nedir Bu Threads ?

Elon Musk’ın Twitter’ına rakip olarak piyasaya sürülen Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ün Threads uygulaması, 100’den fazla ülkede kullanıma girdi.

Instagram’ın yeni uygulaması Threads, metin tabanlı içerikler oluşturmamıza, paylaşmamıza ve takip etmemize olanak tanıyor. Bu yazımda sizlere çok merak edilen Threads’in nasıl kullanıldığı,nasıl profil oluşturulduğu,içeriklerinizi nasıl paylaşacabileceğinizi,arkadaşlarınızı nasıl takip edebilir veya nasıl takipçi kazanabileceğinizi ve en önemlisi nasıl gizlilik ayarlarınızı yapabileceğinizi anlatacağım.

Instagram Threads Nasıl Kullanılır?

Instagram Threads, Instagram hesabınızla oturum açarak kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Uygulamayı Android veya iOS cihazınıza indirdikten sonra, “Instagram ile giriş yap” seçeneğine dokunarak profilinizi oluşturabilirsiniz. Uygulama, Instagram’ın bir uzantısı gibi çalışır. Yani, Instagram’daki arkadaşlarınızı, mesajlarınızı ve hikayelerinizi Threads’te de görebilirsiniz.

Threads’in en önemli özelliği, metin tabanlı içerikler oluşturmanızı sağlamasıdır. Uygulamada, kısa metin parçaları, bağlantılar, fotoğraflar, videolar veya bunların herhangi bir kombinasyonunu içeren içerikler paylaşabilirsiniz. Bu içerikleri, takip ettiğiniz kişilerle veya herkese açık olarak paylaşabilirsiniz. Ayrıca, başkalarının içeriklerini beğenebilir, yanıtlayabilir veya alıntı yapabilirsiniz.

Instagram Threads’te Nasıl Profil Oluşturulur?

Instagram Threads’te bir profil oluşturmak için öncelikle Instagram hesabınızla oturum açmanız gerekir. Profil sayfanızda, isminizi, biyografinizi ve bağlantınızı ekleyebilirsiniz. Ayrıca, profil fotoğrafınızı da değiştirebilirsiniz. Profilinizde yaptığınız değişiklikler, Instagram profilinizi etkilemez. Yani, iki uygulama birbirine entegre olsa bile bağımsız profilleriniz olur.

Instagram Threads’te Nasıl İçerik Paylaşılır?

Instagram Threads’te içerik paylaşmak için uygulamanın alt kısmında bulunan ortadaki butona dokunmanız yeterlidir. Buradan dilediğiniz metni yazabilir ve isterseniz görsel olarak destekleyebilirsiniz. Gönderileriniz en fazla 500 karakter uzunluğunda olabilir ve link, fotoğraf veya 5 dakikaya kadar video içerebilir.

Gönderilerinizi paylaşmadan önce kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz. Eğer herkese açık olarak paylaşırsanız, takip ettiğiniz veya etmediğiniz herkes gönderilerinizi görebilir ve etkileşime girebilir. Eğer sadece takipçilerinizle paylaşırsanız, sadece takip ettiğiniz kişiler görebilir ve etkileşime girebilir.

Instagram Threads’te Nasıl Arkadaş Edinilir?

Instagram Threads’te arkadaş edinmek için iki yol vardır. Birincisi, Instagram’daki arkadaşlarınızı davet etmektir. Bunun için profil sayfanızda sağ üst köşedeki menüye dokunun ve “Arkadaşlarını davet et” seçeneğine tıklayın. Buradan, Instagram’daki arkadaşlarınızı seçerek Threads’e davet edebilirsiniz.

İkinci yol ise, Threads’te ilginizi çeken profilleri takip etmektir. Bunun için uygulamanın alt kısmında bulunan arama butonuna dokunun ve arama çubuğuna istediğiniz kişinin adını veya kullanıcı adını yazın. Çıkan sonuçlardan ilgilendiğiniz profili seçerek takip edebilirsiniz. Eğer profil herkese açıksa, takip etmeniz için onay gerekmez. Eğer profil gizliyse, takip isteği göndermeniz gerekir.

Instagram Threads’te Nasıl Gizlilik Ayarları Yapılır?

Instagram Threads’te gizlilik ayarlarınızı değiştirmek için profil sayfanızda sağ üst köşedeki menüye dokunun ve “Gizlilik” seçeneğine tıklayın. Buradan, profilinizi herkese açık veya gizli yapabilir, bahsetme ayarlarınızı değiştirebilir, kişileri sessize alabilir veya kısıtlayabilirsiniz.

Profilinizi herkese açık yaparsanız, takip ettiğiniz veya etmediğiniz herkes profilinizi görebilir ve etkileşime girebilir. Profilinizi gizli yaparsanız, sadece takip ettiğiniz kişiler profilinizi görebilir ve etkileşime girebilir.

Bahsetme ayarlarınızı değiştirerek, kimlerin sizden bahsedebileceğini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kitlede olmayan biri sizden bahsetmeye çalışırsa, herkesin bahsetmesine izin vermediğinizi göreceklerdir.

Kişileri sessize alarak, takip ettiğiniz kişilerin içeriklerini veya yanıtlarını görmezsiniz. Kişileri kısıtlayarak, içeriğinizi beğenmesi, yanıtlaması, yeniden yayınlaması veya alıntı yapması da dahil olmak üzere, o kişi hakkında artık herhangi bir bildirim almazsınız.

Beğeni sayısını gizlemek isterseniz, gönderi paylaştıktan sonra beğeni sayısının üzerine dokunarak gizleyebilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu